Centrul Stomatologic Hevadent © All Rights Reserved

Home Despre... Lista Preturi Galerie Foto Cazuri Reale Contact

Site Menu

Social

Home Page

Servicii

Galerie Foto

Lista Preturi

Noutati

Contact Us

Our Location

Strada Victoriei, Nr.170

Tîrgu Jiu, Gorj



View Map

Programari : 0374.003.220    0762.622.208



Home

   Acest site utilizeaza cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta de utilizare posibila. Informatiile cookie sunt stocate in browserul dvs. si efectueaza functii cum ar fi recunoasterea dvs. atunci cand va intoarceti pe site-ul nostru, ajutand echipa noastra sa inteleaga ce sectiuni ale site-ului le gasiti cele mai interesante si mai utile!


Implanturi Dentare

      Ce este implantul dentar?

             Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala realizata in cabinetul stomatologic prespune inserarea implanturilor dentare in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa.

            Materialul din care sunt realizate implanturile dentare -titanul- are proprietatea de biocompatibilitate, adica prin interactiunea acestuia cu organismul probabilitatea reactiilor adverse este redusa.

     Cine sunt candidatii la implanturi dentare?

            Implanturile dentare sunt recomandate pentru pacientii de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant dentar. O stare de sanatate generala buna si o calitate corespunazatoare a masei osoase pe zona in care urmeaza sa se insere implanturile sunt conditii necesare pentru reabilitarea zonelor edentate. Medicul Implantolog, in urma realizarii tuturor investigatiilor (clinice si paraclinice) propune pacientului tratamentul optim pentru obtinerea celor mai bune rezultate pe termen lung.

       Procedura chirurgicala de inserare implanturi dentare realizata in clinica stomatologica

            Astazi, majoritatea procedurilor chirurgicale dentare realizate in cabinetul stomatologic pentru inserarea implanturilor dentare permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi. Diagnosticarea problemelor stomatologice ce necesita tratamente de natura chirurgicala se face printr-o evaluare complexa, constand in examen clinic si radiologic. Pentru a crea premisele unui diagnostic corect si a unui tratament cu prognostic cat mai mare pe termen lung, medicul chirurg va recomanda pacientului realizarea unor investigatii radiologice, in functie de natura afectiunii dentare: radiografie panoramica (RX panoramic), radiografie retroalveolara (RX retroalveolar), status dentar sau bilant radiologic (RX retroalveolar al tuturor dintilor), Tomografie Computerizata (CT) pentru evidentierea cantitatii si calitatii masei osoase in vederea inserarii de implanturi dentare si pentru evidentierea eventualelor afectiuni sinusale (in cazul interventiilor de ridicare de sinus - sinus lift surgery).

           Dupa aceasta operatie chirurgicala se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste si osteoblaste) sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroana ceramica, zirconiu sau acrilat, punte fixa sau proteza mobilizabila.          

           Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dentare dureaza intre 3 si 6 luni. In acest  timp, in functie de situatia clinica, pacientul poate beneficia de o lucrare protetica provizorie care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva va putea fi realizata.

           Multi pacienti aflati in tratament in cabinetul stomatologic nu agreeaza ideea de a li se slefui dintii vecini edentatiei (procedura obligatorie in cazul realizarii puntilor dentare pe dinti stalpi naturali), in aceste cazuri putandu-se poate recurge la PROTETICA PE IMPLANTURI DENTARE. Aceasta cuprinde cuprinde pe scurt:

- Implantul dentar (partea care se insera in os),

- bontul protetic al implantului (cel pe care va sta restaurarea protetica) si

- coroana ceramica pe implant (restaurarea protetica finala).

     Recomandari pentru puratatorii de implante dentare

               E bine de precizat ca dupa operatie pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare 6 luni la cabinetele stomatologice la care pacientul a inceput tratamentul de reabilitare orala.

       Concluzii despre implanturile dentare

              Implantul dentar reprezinta una din marile descoperiri ale medicinei dentare, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa), in anumite cazuri schimband practic vietile oamenilor. Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali. Pacientii protezati prin implanturi recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se pastreaza integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducand inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinti. Implanturile dentare reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

             Implanturile dentare  imbunatatesc calitatea vietii, fiind construite astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata abilitatea de a manca practic orice, de a vorbi si de a rade "cu gura pana la urechi". Din ce in ce mai multi pacienti prefera metoda de tratament prin Implant Dentar in defavoarea protezelor sau puntilor.


                                                            Dr. Murgea Valentin

                                                            Bogdan

Albirea Dintilor Implanturi Aparate Dentare Despre Noi Chirurgie Endodontie Parodontologie Profilaxia dentara Protetica dentara Proteza Dentara Sterilizare